lördag 10 oktober 2015

Virkad ryggsäckRyggsäcken är virkad i ett kraftigare bomullsgarn (det går även bra att virka dubbelt med tunnare garn) och med virknål nr 3,5. Den består av två ihopsydda separata delar. En bottenplatta och en väskdel.

Bottenplatta: Lägg upp 40 lm och virka runt d.v.s på båda sidor om upplägget ca 9 varv. Öka jämnt fördelat maskor i var ända så att plattan blir platt och inte böjer sig. Plattan är klar när den har ca 116 maskor runt om. Vill du ha större botten är det bara att virka vidare. Tänk bara på att maskantalet stämmer överens med väskdelen.

Väska: Lägg upp 116 m  (eller lika många maskor som du har på bottenplattan) och slut till en ring med en sm. Virka runt antingen enfärgat fm eller mönstrat till väskan mäter ca 40 cm. Jag har hämtat inspiration från boken "Virkarens stora mönsterbok". Där finns många fina mönster att välja på.

Bottenplatta och väska sys samman och fodras med ett bomullstyg. Nertill  i var sida virkas två "öglor" (som består av 6 fm x 54 varv). Remmarna är flätade i tre färger med fyra trådar av varje färg. Axelremmarna är ca 1 m långa och viks på mitten. Den vikta delen sys på upptill på baksidan och knyts samman nertill genom öglan. Knytremmen upptill träs med jämna mellanrum igenom  maskorna.

3 kommentarer:

  1. Så praktisk og flott ryggsekk. Nydeleg mønster, og flott arbeid :)

    SvaraRadera
  2. Så fin ryggsäck! Och så vacker färgkombination! Blir sugen att börja rota bland restgarnerna...

    SvaraRadera
  3. Så fin!! Vilken härlig idé!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...