lördag 27 september 2014

Dominostickad sjal

Efter att jag teststickat min första dominoruta och upptäckt vilken rolig stickteknik det är har jag nu utvecklat tekniken vidare och stickat ihop flera rutor till en sjal. Sjalen är stickad i ett tunt flerfärgat ullgarn på strumpstickor 2,5 och består totalt av 28 rutor. Vill man ha en större sjal är det bara att lägga till fler rutor.

Varje ruta består av 59 m och hur man stickar en ruta hittar du här. När man stickat ruta 1 och 2 stickas dom samman genom att plocka upp 29 m på ruta 2 + 29 m på ruta 1. Nästa varv plockar man upp 1 m i mitten så att man får 59 m på stickan. Ett tips är att spara den sista m när man stickat klart en ruta (och inte fästa den) och använda den till nästa ruta vid upplägg. Därefter stickas rutan enl. beskrivning. Sticka rutorna i den ordning som bilden visar. Då bildas automatiskt en trekantig snibb.
Jag har valt att behålla den vågiga kanten på långsidan. Jag tycker att den gör att sjalen blir mer variationsrik och lite roligare. För att få en rak kant stickar man in en halv dominoruta i varje mellanrum.
Sticka lika som dom tidigare rutorna men minska genom att sticka samman dom två sista maskorna till en avig maska på varje varv.

12 kommentarer:

 1. Snygg! Och garnet ser supergosigt ut! :-)

  SvaraRadera
 2. jättefin sjal!!!gillar mönstret o färgerna!!

  SvaraRadera
 3. Snyggt, blir inspirerad både till dominostickning och till att sticka flerfärgat :-). Nyligen hittat till din blogg, och det är jag jätteglad för. :-)

  SvaraRadera
 4. Snyggt! Och fina färger. Jag har inte stickat nåt i dominostickning men det kanske är dags att göra det snart. Finns så mycket kul att prova på och så lite tid!

  SvaraRadera
 5. Så jäkla fint! Det som är så roligt med dej är att du verkligen plöjer nya hjulspår istället för att bara stanna vid tanken.

  SvaraRadera
 6. Suuuperfin!! Fantastiskt härliga färger!

  SvaraRadera
 7. Wow vilken fin sjal, färgerna är fantastiska.

  SvaraRadera
 8. Vilken fin! Fantastiskt fina pastellfärger!

  SvaraRadera
 9. Så snygg den blev! Nu måste jag ju absolut göra färdigt min sjal :)

  SvaraRadera
 10. Så himla snygg! Vilket läckert garn i färgerna och det ser mjukt och gosigt ut. Jag har prövat tekniken, men glömt bort den så att säga bland allt det jag gör. Ska nog ta fram mönsterboken som jag har.....tack för inspirationen.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...