fredag 2 maj 2014

Lika restgarnsmössor men ändå olikaJag har massor med små "kanvarabraatthanystan" som bara blir fler och fler och som aldrig kommer till användning. Så därför tänkte jag, bort med gamla rester och in med något nytt! För att bli av med så många nystan som möjligt bestämde jag mig för att sticka något randigt.


Men färgerna var inte så roliga att sätta samman så jag stickade ihop resterna med turkost och sen provade jag också med vitt för att testa skillnaden. Färgerna på ränderna är exakt lika men effekten när man stickande samman dom blev helt olika.


Mössorna är stickade med endast räta maskor i ett rakt stycke som sys ihop upptill och nederkanten stickas på med upplockade maskor och resårstickning nertill.


Beskrivning
Lägg upp ca 40 m på stickor  nr 3 och sticka räta varv randigt ( kombinera efter eget tycke) ca 54 cm (mät efter huvudmått)
Sy ihop mössan upptill och plocka upp maskor nertill på rundsticka nr 3. Sticka resårstickning ( enfärgat) 1 rm, 1 am, ca 7 cm9 kommentarer:

 1. Jättefina mössor i härliga färger. En bra idé för alla restgarner som blir liggandes, tack för inspirationen.
  Ha en bra dag.
  Annika

  SvaraRadera
 2. Härligt med färgerna, och spännande att det blev så olika fast det är samma!

  SvaraRadera
 3. Det trodde jag inte vid första anblicken, att restgarnsränderna var på pricken lika! Vilken skillnad, trots det. Kul sätt att bli av med restgarner på. Fina mössor!

  SvaraRadera
 4. Åh, vad härligt! Vet du, jag är faktiskt lite avis på dina restgarnsnystan! Jag älskar restgarn och håller just nu på att använda upp allt restgarn i bomull till ett ganska stort projekt...men garnet börjar sina! Ofta har man ju motsatt problem ;-)

  SvaraRadera
 5. Meget flot resteprojekt!

  SvaraRadera
 6. Vad mycket nytt och härligt du har hunnit med! :)
  Superfräscha mössor!

  SvaraRadera
 7. Nu har jag suttit här och bläddrat bakåt i din blogg och det tar ju aldrig slut med fantastiska skapelser och inspiration!! Dom här mössorna är ju precis på lagom nivå för min stickförmåga, gillar den härliga färgmixen!

  SvaraRadera
 8. Om den är stickad på 2 stickor måste man väl sy ihop den på sidorna med?

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...