torsdag 17 januari 2013

"Luvkragemössa"


 Ja, vad ska man annars kalla denna huvudbonad? Det är ju tre "saker" i en! En luva en halskrage och en mössa. 

 Nerfälld faller den fint som en luva baktill och fungerar samtidigt som en värmande halskrage. Stickas i ett stycke på st nr 3 och med 6 varv räta maskor randigt i olika färger. Nedre delen  mäter 54x18cm och överdelen mäter 50x20cm. Därefter viks mössan på mitten och sys ihop med en söm upptill och och fram. Framkanten viks upp några cm och sys fast med tunn sytråd. 

14 kommentarer:

 1. Jättesnygg! Jag håller på att virka en liknande till dottern, fast röd alá Rödluvan :-)... men jag virkar den i två delar och ska sy ihop den sen. Smart att göra den i ett stycke :-)!

  SvaraRadera
 2. En smart idé igen! Snygg och förhoppningsvis varm och skön! Här har vi haft -27 grader på morron, så det känns att det är vinter...

  SvaraRadera
 3. Mycket snygg! Tänk så praktiskt det är att kunna använda den till mösssa när man behöver. Som vanligt är du mycket duktig på att sätta ihop färger:)
  Ha en bra dag.
  Annika

  SvaraRadera
 4. Den såg verkligen mysig ut och så snyggt att kunna ha den både på huvudet och som en snygg luva på ryggen. Hoppas du haft en härlig dag idag. Det är jätteskönt att vara ledig torsdagar. I mitt jobb får man vara flexibel med vilken dag man får... har faktiskt haft alla dagar i veckan och uppskattar dem alla på olika sätt :)

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 5. Men vad himla pysmysigt att ha på sig en sådan, varmt åt både huvud, nacke och hals! Och snygg dessutom:) Såg din jättefina kudde i förra inlägget också, jag hittade en liknande på loppis nyligen, ska visa den på bloggen, påminner om din:))

  Kraaaaaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 6. Fiffigt och finurligt, jättemysig!

  SvaraRadera
 7. Så smart, praktiskt och fint på samma gång! Vacker sammansättning av färger. Skönt att ha en sån luvhalsvärmare nu när det är så kallt ute.

  SvaraRadera
 8. Jättefin och jag kan tänka mig att den blir helt underbar som en "fuskluva" till en kofta som inte har någon... :)

  Kramar

  SvaraRadera
 9. Vilken fin idé, och varm och go dessutom!

  SvaraRadera
 10. så fin och en jättebra idé!

  SvaraRadera
 11. Jätteläcker!! För egen del föredrar jag just luvor framför mössor. Jag borde verkligen försöka mej på en luva efter din schyssta beskrivning! Det verkar ju inte vara så svårt och storleksmässigt är det ett lagom stort projekt.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...