lördag 7 februari 2015

Sticka en lampskärm av "snoddgarn".

   Lampskärmen är ett överdrag som är stickat av en lång snodd som jag har stickat fram på en liten stickkvarn.

Stickkvarnen är en handvevad stickmaskin som består av fyra nålar som roterar och samtidigt fångar upp garnet till en snodd. När man väl kommit på tekniken går det fort undan och till slut hade jag ett helt nystan med mer än 30 meter lång snodd framför mig. 


Jag har utgått från måtten på en tygskärm med 10 - 15 cm i diameter och 15 cm hög. På stickor nr 10 har jag lagt upp 30 maskor och stickat 16 varv slätstickning. De första varven stickas lite fastare och de sista varven lite lösare. Stycket sys ihop med snodden som blir kvar på slutet efter avmaskning. Som avslut har jag gjort en rosett av snodd som blivit över.


5 kommentarer:

 1. Så snyggt! mycket inspirerande :)
  Annika

  SvaraRadera
 2. Åh, vad fint! Riktigt snyggt!

  SvaraRadera
 3. Det var minst sagt en lysande idé. Och jag som har både en (hittills) oanvänd stickkvarn och en trist gammal lampskärm som behöver pimpas...

  SvaraRadera
 4. Fin! Efter att ha läst både inlägg på dominorutor och stickad lampskärm kan jag bara gissa att du skulle älska att sticka lampskärm i dominorutor. Det gjorde jag 😀 Nyfiken? Se kategoribilden som heminredare och sedan inlägg för ca två år sedan.
  Kram från Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dominostickning är ju jätteroligt att sticka och efter att jag nu sett din fina lampskärm blir jag lite sugen på att prova! Tack för tipset!

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...